RSSSM Chins

SM ChinsVem orkar flest räckhäv? Alla deltagare får en minnesmedalj – dessutom får segrarna i respektive klass fina pokaler! Nytt från och med 2013 – sittande klasser För rullstolsburna finns i år sittande dam- och herrklasser i chins, bar-dips och bodypress. Deltagare i dessa klasser tävlar samtidigt med det ordinarie startfältet, men har separat resultatlista och prispall. Notera: Det finns tyvärr ej rullstolsramp upp till scenerna, så tävlande måste ha med sig assistans om de behöver hjälp att ta sig upp. Datum/tid
 • Söndag 3 december, Exposcenen 14.00. Du måste vara på plats för inregistrering senast 60 minuter innan den angivna starttiden. Medtag legitimation.
Kostnad
 • Anmälningsavgiften, 200 kr, betalas via Paypal i samband med anmälan.
 • I anmälningsavgiften ingår inte inträde till Fitnessfestivalen, det införskaffar varje tävlande separat. Du kan köpa din biljett online i förväg här (för att slippa köer).
Tävlingarna avgörs framför stora åskådarmassor på en publik scen under Fitnessfestivalen: Packat bland publiken vid tävlingarna på exposcenen? Jovars... Anmälan Anmälda Regler Från och med 2010 har reglerna för Luciapokalen SM Bar-dips, Luciapokalen SM Chins och Luciapokalen Biceps Battle anpassats så att de överensstämmer med reglerna som anammats för den populära tävlingsformen Fitness Five. Klädsel Den enda regeln för klädsel i de olika grenarna är att den tävlande bär ett linne. Detta för att domarna ska kunna se kroppens rörelser och döma rättvist. Utrustning Tävlingen genomförs på Gymlecos utrustning. Chins (Herrar & Damer på egen kroppsvikt)
 • Man har 100 sekunder på sig att göra så många repetitioner som möjligt
 • På domarens signal påbörjas den första chinsen.
 • Max sträck i bottenläget, hakan över räcket i toppläget och inget gung eller sprattel tillåtet.
 • Rörelsen ska vara med armbågarna utåt och inte framåt.
 • Tempot får inte vara högre än att domarna tydligt kan se vändningarna och att kroppen hålls i korrekt läge.
 • Markerat stopp i bottenläget.
 • Det inte är tillåtet att ”föra” benen under repetitionen.
 • Benens position skall vara raka under övningen.
 • Endast magnesium är tillåtet som hjälpmedel.
Lika resultat särskiljs med hjälp av kroppsvikt (tyngre kroppsvikt vinner), då det gäller pallplaceringar. Vägning sker i efterhand. Vid upprepade felaktiga repetitioner har den tävlande rätt att fortsätta, men endast strikta repetitioner kommer att godkännas. Videodemonstration på godkänt utförande enligt 2011 års regler (start 1:27) YouTube Preview Image

Kommentarer

Kommentar från johannes
Tid: 07 oktober 2013, 16:40

Tja! vad jag har hört så är det blank stång på chinsstången, alltså inga räfflor som på en vanlig. Och det tycker jag är ren idioti. chins är en teknikövning och inte en greppstyrkeövning. så Det är nåt jag tycker ska förbättras ändras isåfall.om inte annat får jag tacka för en fin tillställning.

Kommentar från Luciapokalen
Tid: 10 oktober 2013, 21:07

Hej Johannes,

Vi kör på det traditionella chinsräcket med obehandlad stång. Dess beskrivning lyder: ”Det här chinsräcket känner du säkert igen från någon fitnesstävling eller crossfit-tävling. En verkligt stabli konstruktion med en avsats som ligger lite bakom linjen där man hänger för att man lätt ska nå upp till stången. Räcket har en obehandlad stång för bästa möjliga grepp.”

Kommentar från Fredrik
Tid: 28 november 2013, 08:18

Hej
Kommer det finnas magnesium på plats som man får använda?

Kommentar från Luciapokalen
Tid: 28 november 2013, 10:49

Arrangören ska enligt uppgift tillhandahålla magnesium.

Skriv en kommentar


© 2018 Andreas Viklund
Sidan är byggd med WordPress och det svenska temat "Dagboken" av Andreas Viklund