RSSSM Bar-dips

SM Bar-dipsVem kan pressa sig till flest antal Bar-dips? Alla deltagare får en minnesmedalj – dessutom får segrarna i respektive klass fina pokaler! Nytt från och med 2013 – sittande klasser För rullstolsburna finns i år sittande dam- och herrklasser i chins, bar-dips och bodypress. Deltagare i dessa klasser tävlar samtidigt med det ordinarie startfältet, men har separat resultatlista och prispall. Notera: Det finns tyvärr ej rullstolsramp upp till scenerna, så tävlande måste ha med sig assistans om de behöver hjälp att ta sig upp. Datum/tid
 • Lördag 2 december, Exposcenen 16.00. Du måste vara på plats för inregistrering senast 60 minuter innan den angivna starttiden. Medtag legitimation.
Kostnad
 • Anmälningsavgiften, 200 kr, betalas via Paypal i samband med anmälan.
 • I anmälningsavgiften ingår inte inträde till Fitnessfestivalen, det införskaffar varje tävlande separat. Du kan köpa din biljett online i förväg här (för att slippa köer).
Tävlingarna avgörs framför stora åskådarmassor på en publik scen under Fitnessfestivalen: Packat bland publiken vid tävlingarna på exposcenen? Jovars... Anmälan Anmälda Regler Från och med 2010 har reglerna för Luciapokalen SM Bar-dips, Luciapokalen SM Chins och Luciapokalen Biceps Battle anpassats så att de överensstämmer med reglerna som anammats för den populära tävlingsformen Fitness Five. Klädsel Den enda regeln för klädsel i de olika grenarna är att den tävlande bär ett linne. Detta för att domarna ska kunna se kroppens rörelser och döma rättvist. Utrustning Tävlingen genomförs på Gymlecos utrustning.   Dips (Herrar & Damer på egen kroppsvikt)
 • Man har 100 sekunder på sig att göra så många repetitioner som möjligt.
 • På domarens signal påbörjas den första dipsen.
 • Armbågen minst i höjd med axeln i bottenläget.
 • Fullt sträck i armbågen i toppläget.
 • Inget gung eller sprattel tillåtet.
 • Kroppen får inte luta för mycket framåt, utan ska vara i det närmaste upprätt.
 • Tempot får inte vara högre än att domarna tydligt kan se vändningarna och att kroppen hålls i korrekt läge.
 • Markerat stopp i toppläget.
 • Endast magnesium är tillåtet som hjälpmedel.
Lika resultat särskiljs med hjälp av kroppsvikt (tyngre kroppsvikt vinner), då det gäller pallplaceringar. Vägning sker i efterhand. Vid upprepade felaktiga repetitioner har den tävlande rätt att fortsätta, men endast strikta repetitioner kommer att godkännas. Videodemonstration på godkänt utförande enligt 2011 års regler (start 1:56) YouTube Preview Image

Kommentarer

Kommentar från Anna Åkerhielm
Tid: 22 oktober 2015, 14:09

Hej kan man åka över dagen och köra Bar-Dips , anmälan 60 min innan tävling , licens på detta ?
Kram Anna Å

Kommentar från Luciapokalen
Tid: 22 oktober 2015, 14:16

Hej Anna, vi behöver liksom tidigare år en anmälan och betalning i god tid före tävlingen, i år senast en vecka innan. Så man kan tyvärr ej anmäla sig på plats om man får lust till det. Man behöver ej licens på publiktävlingarna dips, chins, bänkpress, bicepscurl, man representerar bara sig själv som privatperson.

Kommentar från adam nielsen
Tid: 24 november 2015, 12:10

Hej hur ska man göra om man har anmält sig till tävlingen. Men av en eller annan orsak nu inte kan ställa upp ?

Mvh Adam

Kommentar från Luciapokalen
Tid: 24 november 2015, 12:14

Adam, det funkar med att maila info@luciapokalen.nu eller använda kontaktformuläret på http://www.luciapokalen.nu/kontakt/ och meddela det (inkl så mycket uppgifter som möjligt), så ordnar vi med avanmälan.

Skriv en kommentar


© 2018 Andreas Viklund
Sidan är byggd med WordPress och det svenska temat "Dagboken" av Andreas Viklund