RSSMen’s Physique

Huvudsponsor

Better Bodies är huvudsponsor för Luciapokalen!

Härmed inbjuder Strong Events till Luciapokalen Men’s Physique. Tävlingen är öppen för alla med svensk tävlingslicens.

Om Luciapokalen Men’s Physiqe

Tidigare segrare i grenen på Luciapokalen, samt SM-vinnare i grenen, äger ej rätt att deltaga i Luciapokalen Men’s Physique.

Info till tävlande
Notera att tävlande och coacher endast har tillträde till backstageområdet dagen den tävlande står på scenen. Om tävlande behöver lägga färg på annan dag än tävlingsdagen behöver de ha sin tävlingsbricka med sig och meddela backstagevakten sitt ärende för att komma in.

Backstageområdet är en begränsad yta, vilket är ett måste för att vi skall få det funktionellt. De tävlande måste kunna följa personalens direktiv och vara klara när det gäller. Det fungerar inte om man tillåts vara utspridda (vi har testat). Då missade flera tävlande viktig information och var inte klara vid lineupen vilket innebar bruten tävling.

Klasser och klassordning under inregistrering, förbedömning och final
 • Veteraner
 • Juniorer
 • -174 cm
 • -178 cm
 • -182 cm
 • +182 cm
Inregistrering

Vid registrering och inmätning skall du visa upp giltig legitimation. Samtliga tävlande skall registrera sig i den tävlingsdräkt de tänker använda i rond 1. Visa även upp eventuella dräkter du tänkt använda i rond 2.

Coach och entré: En coach per deltagare tillåts. Coachbrickan är personlig. Överlåtelse eller missbruk beivras.

Startavgift: 500 kr för deltagare utan coach, 660 kr för tävlande med coach, betalas på förhand. Biljett till Luciapokalen-tävlingarna som avhålls i Kongresshallen fredag/lördag/söndag, måste köpas separat av både tävlande och coach, om man vill se tävlingarna från sittplats.

Regler: Tävlingen genomförs enligt IFBB:s, EBFF:s och SKKF:s gällande reglementen, med eventuella tillägg, avdrag eller andra ändringar. All information om detta finns på www.skkf.org, samt www.ifbb.com (se appendix 1 i Constitution of the IFBB för IFBB Code of Ethics). Du som är tävlande är skyldig att hålla dig uppdaterad om reglerna. OBS! Ditt deltagarbevis såsom tävlande, som gäller till hela Festivalområdet lördag och söndag är personligt. Överlåtelse eller missbruk av detsamma beivras.

Tävlingskläder: Enligt gällande reglemente, se www.skkf.org.

Kortfattad beskrivning av IFBB:s regler för Men’s Physique

Gäller samtliga ronder

 • Poseringsbyxan skall vara av typ ”boardshorts” (boardshorts är en lång och lätt pösig modell av shorts som räcker ner till knäna, valfri färg och/eller mönster)
 • Inga personliga sponsorloggor är tillåtna.
 • Inga skor tillåts
 • Förutom vigselring är inga smycken tillåtna.
Omfattar:
 • Rond 1 Förbedömning – presentation en och en, halvvändningar (front/rygg) + kvartsvändningar
 • Rond 2 Final – presentation en och en, halvvändningar (front/rygg) + kvartsvändningar
Dopingtester: SKKF, EBFF och IFBB verkar för dopingfri idrott och tester kan komma att genomföras under tävlingshelgen.

Frågor och Svar/Viktig information för alla tävlande

Här finner du viktig information om Luciapokalen, bland annat:

 • Regler på tävlingshotellet
 • Vad som gäller för inregisteringen
 • Sportsligt uppträdande
 • Regler att följa på scenen
 • Bra telefonnummer att ha
Anmälan: Formuläret finns här.

Anmälda: Listan över de anmälda uppdateras löpande på följande sida.

Kommentarer

Kommentar från Patrik Charczuk
Tid: 05 april 2014, 20:48

Tja gott folk! Undrar vad man behöver göra för att tävla i Men’s Physique på luciapokalen. Behöver man Coach? Vart får man tag i nån då? Behöver man licens för att tävla?

Mvh Patrik Charczuk

Kommentar från Luciapokalen
Tid: 06 april 2014, 00:03

Ja, du behöver licens samt en förening att tävla för. Coach är inte nödvändigt, men en bra hjälp om det finns något du behöver hjälp med. Det kan vara en vän, släkting eller liknande. Gärna någon med erfarenhet av backstage samt tävlingar.

Svenska Kroppskulturförbundet har följande råd för dig som vill tävla:

1. Du måste vara medlem i en förening/klubb som är ansluten till SKKF för att få tävla!

2. Ansöka om tävlingslicens. Gå in på SKKF:s hemsida – rubrik Blanketter. I detta formulär fyller du i samtliga uppgifter och klickar på skicka knappen för att ansöka om tävlingslicens. Var noggrann med att kontrollera att din e-postadress stämmer. Din bekräftelse på att tävlingslicensen är klar skickas till denna e-postadress. Tar normalt 1-2 veckor. SKKF har inte med att göra vem som betalar in avgiften för ansökan om tävlingslicens. Föreningen i samråd med den tävlande sköter själva hur betalningsförfarandet skall ske till SKKF. Kom ihåg att tävlingslicens aldrig kan bli godkänd förrän full betalning är erlagt.

3. Anmälan till tävling. Det är ditt eget ansvar i samråd med din förening som du anmäler dig till en tävling. Var noga med att kontrollera att du verkligen är anmäld! Detta gör du med arrangören för respektive tävling.

Kommentar från Robert
Tid: 06 april 2014, 20:18

Hej tänkte kolla vilken tid inregistreringen är på fredagen?

Kommentar från Luciapokalen
Tid: 06 april 2014, 21:44

Förra året skedde alla tävlingars invägning mellan 16-21 på fredagen. Med två ytterligare grenar på programmet i år kan detta moment behövas ges ytterligare någon timme till. Det enda i ordningen vi kan svara på nu är att Bodybuilding och Olympic Bodybuilding går först (de har viktgränser att passa). Sedan kommer Bodyfitness, Bikini Fitness, Women’s och Men’s Physique i en ordning som meddelas senare.

Kommentar från Mats Lund
Tid: 08 maj 2014, 09:02

Kommer det att finnas ett max för hur många tävlande som kan delta i varje klass?

Kommentar från Luciapokalen
Tid: 08 maj 2014, 09:10

Till förbedömningen kan endast 15 deltagare gå, och om det är fler anmälda i en längdklass så genomförs först en elimineringsrond.

Kommentar från Janne
Tid: 11 maj 2014, 12:50

Hej! Enligt reglerna är användandet av dopingmedel naturligtvis förbjudet. Men hur stor andel av deltagarna testas i praktiken? På flashback sitter användare bakom skyddad identitet och diskuterar öppet olika planer för sin drogkonsumtion i syftet att uppnå ett bra resultat i luciapokalen som specifik tävling. Testas de tävlande som vinner tävlingen? Hur ser era rutiner ut när ni sätter dit folk?

Kommentar från Luciapokalen
Tid: 11 maj 2014, 16:50

När du kommenterar här så är det arrangören av Luciapokalen du hör av dig till – en av sju SKKF-sanktionerade tävlingar på svensk mark under 2014.

För de grenar som arrangeras i slutet av november hos oss är det Svenska Kroppskulturförbundet beslutar om allt avseende tester, vilka sker vissa år, andra inte.
Tester utlyses aldrig innan. Vare sig i vilka klasser dessa genomföres, vilka tävlingar de sker på eller vilka namn som plockas ut.

Vad vi förstår finns det olika metoder för att välja ut vem som skall testas, antingen så bestäms det att till exempel att segraren skall testas i den och den klassen, eller så lottas det slumpmässigt tävlande i några klasser som skall testas.

Arrangörer ska inte veta, och vet aldrig, om eller när tester sker.

Kommentar från Hassan
Tid: 15 maj 2014, 20:32

Tjena finns det nåt nummer man kan ringa till och fråga om mensphysique ?

Kommentar från Luciapokalen
Tid: 17 maj 2014, 19:37

Att ringa och prata med arrangören om grenen Men’s Physique är kanske inte rätta vägen att gå, eftersom vi bara arrangerar en enskild tävling enligt de regler som är uppsatta för grenen. Om det är regelfrågor du undrar över kan man kontakta det svenska kroppskulturförbundet om Men’s Physique-reglerna som finns och beskrivs på deras hemsida inte räcker: http://www.skkf.org/

Kommentar från Teodor
Tid: 18 maj 2014, 12:59

Vilken är lägsta tillåtna ålder i Men´s Physique?

Kommentar från Luciapokalen
Tid: 18 maj 2014, 13:10

Från 1 januari 2013 får ingen under 18 år delta vid SKKF-licensierade tävlingar (Bodybuilding, Bikini Fitness, Bodyfitness, Classic Bodybuilding, Men’s Physique, Women’s Physique). Man måste alltså ha fyllt 18 år innan eller senast på tävlingsdagen, inga dispenser ges.

Kommentar från Freddy Rosberg
Tid: 23 augusti 2014, 12:45

Jag behöver göra en ändring i min anmälan gällande min coach. Hur går jag till väga och finns det en avgift associerad grill detta?

Kommentar från Luciapokalen
Tid: 23 augusti 2014, 12:48

Hej Freddy, det är helt ok att byta coach eller ändra i coachuppgifterna och det kostar dig inget. För att underlätta för oss är det bäst att du gör om hela anmälan, fyller i de nya namn- och kontaktuppgifterna under coachinfo, samt skriv i övriga kommentarer-fältet att omanmälan gällde en ny coach: http://www.luciapokalen.nu/anmalan/

Kommentar från Bengt
Tid: 08 oktober 2014, 19:44

Undrar en sak,om man inte har licens och tänker skaffa är det 800kr eller 800kr plus 1000kr?

Kommentar från Luciapokalen
Tid: 08 oktober 2014, 19:47

Bengt, om man skaffar en tävlingslicens efter sista maj tillkommer en förseningsavgift på 1000 kr till den ordinarie licensavgiften på 800 kr. Tävlingslicensavgift + förseningsavgift = 1800 kr.

Kommentar från Anonym
Tid: 15 oktober 2014, 12:03

Hej! Ser att några av de som ska tävla har kört i större tävlingar och skulle förmodligen inte klassas som nybörjare… Exempel ”10pack-man” som kört Olympia amatuer..hur ser det ut egentligen ? Får alla vara med ? Eller bara nybörjare? Om det är bara nybörjare varför är då flesta väldigt erfarna?

Kommentar från Luciapokalen
Tid: 15 oktober 2014, 12:10

Det är samma regler som gäller för BB, CBB, BF, BiK, MP och WP på Luciapokalen.
Alla kan vara med så länge de inte vunnit SM i grenen eller Luciapokalen i grenen.

Kommentar från Johan
Tid: 16 oktober 2014, 16:01

Hej! Jag betalade nyss startavgiften men glömde skriva från vem det var ifrån där man ska skriva ”MP efternamn, förnamn. Hur ordnar jag det?

Kommentar från Luciapokalen
Tid: 16 oktober 2014, 16:08

Vi får väl på vår sida hålla utkik efter en okänd avsändare…

Kommentar från Johan
Tid: 16 oktober 2014, 16:03

Hej igen! När man betalat licensen, 1800kr, hur får man reda på att man fått licensen? Genom mail lr post etc? Jag betalade bara från mitt bankkonto!

Kommentar från Luciapokalen
Tid: 16 oktober 2014, 16:07

Inbetalning av licensavgiften är den första saken man gör, några dagar efter den är inbetald så ansöker man om licens via formuläret på SKKF:s hemsida. Då de har kollat att avgiften är betald och hanterat din ansökan bör du få information om att din licens är klar från dem.

Kommentar från Bengt
Tid: 20 oktober 2014, 10:45

Om man vill tävla är ok om klubben är med i svenska Riksidrottsförbundet eller måste det vara Skkf?

Kommentar från Luciapokalen
Tid: 20 oktober 2014, 11:03

Om du vill tävla på de SKKF-licensierade tävlingarna i Kongresshallen (BB, CBB, MP, BF, BiK, WP) måste det dels vara med egen tävlingslicens från SKKF samt för en klubb/gym/förening som är licensierad hos SKKF. Mer om licenser och ansökan om dessa på http://www.skkf.org

Kommentar från Roman Hassas
Tid: 21 oktober 2014, 10:42

Hej, är inregistrering fredag även för tävlanden under söndagen?
Vore smidigt om det kunde ske på lördag, så att man som tävlande slipper åka till annan stad två dagar innan tävlingen. Kanske är sent tänkt nu, men kan vara bra att ha i åtanke till nästa gång?

Kommentar från Luciapokalen
Tid: 21 oktober 2014, 11:36

Det finns endast tid över för vår personal, sekretariat och domare att hantera ett enda registreringtillfälle, vilket då sker under fredagens kväll innan tävlingarna äger rum. Alla övrig tid under helgen är alla fullt upptagna från tidig morgon till midnatt. Ett enda inregistreringstillfälle är hur man hanterar det hela traditionellt för tävlingar inom IFBB/SKKF.

Kommentar från Anton
Tid: 24 oktober 2014, 12:24

Hej!
kommer det göras en till längdklass? 36 anmälda i långa klassen. 21 stycken som ryker innan förbedömning?

Kommentar från Luciapokalen
Tid: 24 oktober 2014, 13:24

Den klassindelning som finns nu är den som gäller, i dagsläget är inte möjligt att lägga in ännu en klass i det redan pressade schemat. Det blir först till kommande år förändringar i längdklassindelningen för Men’s Physique kan införas.

Inte för att det är någon stor tröst, men ev erfarenhet vet vi att ett inte oansenligt antal deltagare byter längdklass vid inmätningen, då de var kortare än de själva trodde (särskilt som de stått på benen hela dagen, då sjunker man ihop någon/några cm).

Kommentar från Freddy Rosberg
Tid: 08 november 2014, 18:55

Hej !

Skulle ni kunna reda ut i vilken ordning poserna skall sitta i MP ? Som jag har förstått det är det kvartsvändningar som gäller, dvs front till side men jag fick idag höra att man från front går till back ??

Mvh

Freddy

Kommentar från Luciapokalen
Tid: 08 november 2014, 18:59

Här på denna sida du kommenterade på ser du det gällande regelverket, hämtat från SKKF:s regelsamling:
http://www.skkf.org/?articleId=237&lang=SE

OBS! Fr o m 2014 införs kvartsvändningar i denna gren. Omfattar:

* Rond 1 Förbedömning – presentation en och en, halvvändningar (front/rygg) + kvartsvändningar
* Rond 2 Final – presentation en och en, halvvändningar (front/rygg) + kvartsvändningar

Kommentar från Bengt
Tid: 09 november 2014, 14:06

Har precis betalt anmälnings avgiften,vet inte riktigt om jag gjorde rätt. Angående var man skriver sitt namn.skrev i meddelande rutan. Kan ni kolla? Tack på förhand.

Kommentar från Luciapokalen
Tid: 09 november 2014, 14:17

Det tar ett par bankdagar efter inbetalningen innan vi kan återkoppla, vilket vi gör per e-post till den tävlande/coachen.

Kommentar från Freddy Rosberg
Tid: 09 november 2014, 21:24

Jag har haft lite problem med min mail och fått blåsa min HD. Finns det möjlighet att få en kopia på kvittensen för anmälningsavgiften?

MVH

Freddy

Kommentar från Luciapokalen
Tid: 09 november 2014, 21:39

När ekonomiavdelningen ser inbetalningen och meddelar oss bekräftar vi med mail till de tävlande/deras coach. Vi kommer nog inte ha möjlighet att ta fram själva underlaget från PlusGirot Bank däremot.

Kommentar från Bengt
Tid: 17 november 2014, 17:05

Får man ha boardshorts med tex beter Bodies logga?

Kommentar från Luciapokalen
Tid: 17 november 2014, 21:57

Reglerna säger:

* Poseringsbyxan skall vara av typ ”boardshorts” (boardshorts är en lång och lätt pösig modell av shorts som räcker ner till knäna, valfri färg och/eller mönster)
* Inga personliga sponsorloggor är tillåtna. Endast loggor från shortstillverkarna t ex Adidas och Nike.

Kommentar från gustav karlsson
Tid: 25 november 2014, 12:36

vart är det man ska betala startavgiften?

Kommentar från Luciapokalen
Tid: 25 november 2014, 12:39

Från den sida du kommenterar på:

”För att effektivisera inregistrering, och slippa kontanthantering, ombedes samtliga tävlande vänligen att inbetala sin startavgift i god tid innan tävlingshelgen. Startavgiften, 500 kr, ska sättas in på arrangören Strong Events plusgiro 60 80 67-5 senast fredag den 14 november 2014.

Ange MP Efternamn, Förnamn som information till oss vid en överföring/betalning så att vi vet vem betalningen kommer från. Vi bekräftar per e-post till dig då vi ser att vi en inkommen betalning. Om vi inte ser din betalning inkommen och klar tisdag 18 november så riskerar du att avanmälas från tävlingen. Startavgiften återbetalas ej vid utebliven start.”

Kommentar från Andreas
Tid: 25 november 2014, 21:52

Hej!

Vill bara försäkra mig om en sak angående rond 1 och 2 i MP. Går varje tävlande ut var för sig eller blir det en lineup?

Kommentar från Luciapokalen
Tid: 26 november 2014, 04:26

Det blir en line-up: http://www.luciapokalen.nu/2014/11/26/manga-deltagare-maximal-tidsbesparing-kravs/

Kommentar från Andreas
Tid: 26 november 2014, 10:46

Okej. Så det blir line up även i finalen?

Kommentar från Luciapokalen
Tid: 26 november 2014, 11:09

Det beror på hur arrangemanget ligger till tidsmässigt, risken är att det inte finns tid till presentation.
Men om det visar sig finnas spelrum för att inkludera presentation i finalen beslutas det på plats och meddelas då till deltagarna.

Skriv en kommentar


© 2018 Andreas Viklund
Sidan är byggd med WordPress och det svenska temat "Dagboken" av Andreas Viklund