RSSBästa Posör

Luciapokalen vill premiera snygga och underhållande framträdanden under tävlingarna. Därför har arrangören instiftat priset ”Bästa Posör”.

– Många lägger ned tusentals timmar på att träna, men förstår inte hur man förpackar och presenterar. Muskelposering skall representera estetik, symmetri, rörelse och stil. Inte vara ett hopkok av krampaktiga poseringar i otakt, menar arrangören Ove Rytter.

SKKF:s domarkår avgör vem som skall tilldelas priset. I bedömningen ingår underhållningsvärde och den generella kvalitén på framförandet. Priset kan tillfalla vem som helst som tar sig till finalen.

Vinnare av priset som Bästa Posör

YouTube Preview Image

Följande tre artiklar ger en bra grund att stå på för de som behöver poseringsträna:

Den fria poseringen: en saknad bedömningsrond Pumping IronNär George Butler gjorde filmen ”Pumping Iron” var en av de stora frågetecknen hur massmedia skulle uppfatta bodybuilding och bodybuilders. I inledningen av filmen skulle man se hur Mike Katz stod backstage och värmde upp inoljad och glansig. Precis innan filmen släpptes ångrade sig dock Butler och satte istället in en sekvens där en balettkoreograf lär Arnold och Franco Columbo hur de ska ta sig från en posering till en annan på ett artistiskt och konstnärligt sätt. Denna sekvens var till för att allmänheten skulle få ett positivt intryck från ruta ett, och inte bara se bodybuilders som något huvudlöst muskelmonster. Där fick den oinvigde något att relatera bodybuildingen till.

Hur fan poserar du egentligen? Vi får in massor av frågor inför tävlingen. Väldigt många handlar om den fria poseringen. Är man inte van att stå på en scen i något sammanhang är det naturligt att det känns lite läskigt att stå inför en månghövdad publik, helt ensam och i minimala kläder. Du är inte ensam om att tycka att det känns läskigt!

Checklista för poseringsträning Poseringsträning innefattar även hur man visar sina bästa sidor på en line-up. Framträdandet på line-upen har definitivt en avgörande betydelse för placeringen. Och den fria poseringen svarar för en stor del av publikens behållning. Därför är det viktigt att de tävlande ägnar tid till sin poseringsrutin. Det har betydelse för sporten som helhet.

Anna Hultgren vinnande posering vid Luciapokalen 2013: YouTube Preview Image Homan "Muscles With Style" Meshkat vinnande posering på Luciapokalen 2009: YouTube Preview Image

© 2018 Andreas Viklund
Sidan är byggd med WordPress och det svenska temat "Dagboken" av Andreas Viklund